Εφημερίδες - Πρωτοσέλιδα

Επίκαιρα
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   
Πέμπτη, 07 Σεπτέμβριος 2017 08:00

olme-logoΔήλωση του Νίκου Παπαχρήστου

Προέδρου της ΟΛΜΕ για τα κενά

εκπαιδευτικών στην Β/θμια Εκπαίδευση

Αθήνα, 06/9/2017

Μετά τις προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών τα κενά στη Β/θμια Εκπ/ση υπολογίζονται σε 1.000 με 1.500. Ο ακριβής αριθμός δεν είναι γνωστός γιατί δεν έχουν ακόμη σταθεροποιηθεί τα τμήματα, οι τομείς και οι ειδικότητες στα ΕΠΑΛ. Το Υπουργείο Παιδείας, με αλχημικές μεθοδεύσεις, επιχειρεί να μειώσει τον αριθμό αυτό για να περιορίσει τα κενά σε εκπαιδευτικούς.

Στα Γυμνάσια γίνονται απαράδεκτες συγχωνεύσεις τμημάτων στις ξένες γλώσσες και εκατοντάδες μαθητές υποχρεώνονται να διδαχθούν διαφορετική δεύτερη ξένη γλώσσα από αυτή που διδάχθηκαν στο Δημοτικό.
Δεν έχουν γίνει σκοπίμως οι αποσπάσεις εκπαιδευτικών στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ της χώρας και οι συνάδελφοι αυτοί, οι οποίοι θα αποσπαστούν στο τέλος Σεπτέμβρη, πλασματικά παρουσιάζονται ότι έχουν αναλάβει ωρολόγιο πρόγραμμα.
Επίσης, δεν έχουν μεταταγεί από τη Β/θμια στην Γ/θμια Εκπ/ση 400 εκπαιδευτικοί οι οποίοι πρόκειται να μεταταγούν ως ΕΔΙΠ στα τέλη Σεπτεμβρίου. Και αυτοί οι εκπαιδευτικοί πλασματικά παρουσιάζονται να υπηρετούν στη Β/θμια Εκπ/ση και να έχουν αναλάβει ωρολόγιο πρόγραμμα μαθημάτων, ενώ η διαδικασία μετάταξής τους έχει ολοκληρωθεί και αναμένεται η τυπική επικύρωση, που θα γίνει στο τέλος Σεπτέμβρη.
Είναι προφανές ότι η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας με διάφορα τερτίπια επιχειρεί να μειώσει τα κενά.