Εφημερίδες - Πρωτοσέλιδα

Επίκαιρα
Συντάχθηκε απο τον/την Administrator   

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ ΓΙΑ ΤΟ 18ο  ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΟΛΜΕ

Έξι σύνεδροι ήταν το αποτέλεσμα της εκλογικής διαδικασίας για την ανάδειξη αντιπροσώπων για το 18ο συνέδριο της ΟΛΜΕ με τον αριθμό ψηφισάντων μόλις να ξεπερνά τους 600, όπως και προ διετίας στις αντίστοιχες εκλογές της 14ης Μαίου 2015. Οι έξι σύνεδροι κατανεμήθηκαν στις παρατάξεις ως εξής:

 

Παράταξη Αριθμός Συνέδρων
    ΔΑΚΕ      2
    ΑΑΚ      2
    ΚΕΕ      1
    ΠΑΜΕ      1
   

 

Σε σύγκριση με τις προηγούμενες εκλογές του 2015 οι παρατάξεις ΔΑΚΕ (πρόσκειται στην Ν.Δ.) και ΑΑΚ(πρόσκειται στον Σύριζα) διατήρησαν τις δυο έδρες τους όπως ακριβώς και το 2015, ενώ η παράταξη Κίνηση Ελευθέρων (ακομμάτιστη) έχασε μια έδρα, η οποία μετακινήθηκε στο ΠΑΜΕ(πρόσκειται στο ΚΚΕ) το οποίο δεν είχε σύνεδρο στο για το προηγούμενο 17ο συνέδριο της ΟΛΜΕ.

 Σε αριθμό ψήφων την πρωτιά είχε η ΔΑΚΕ (201 ψήφοι), ενώ ακολούθησαν ΑΑΚ (136 ψήφοι), ΚΕΕ (134 ψήφοι), ΠΑΜΕ (100 ψήφοι), Παρεμβάσεις (19 ψήφοι).  

Η σημασία των εκλογών αυτών αποτυπώνεται στα συγκεντρωτικά αποτελέσματα της κατανομής συνέδρων σε όλη την επικράτεια: ο συνολικός αριθμός συνέδρων ανά παράταξη σε όλη την επικράτεια θα καθορίσει την σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΟΛΜΕ (Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης).


 

Σύγκριση αποτελεσμάτων με βάση των αριθμό συνέδρων την τελευταία διετία


 

Αποτελέσματα για 18ο συνέδριο ΟΛΜΕ 2017 Αποτελέσματα για 17ο συνέδριο ΟΛΜΕ 2015
Παράταξη Αριθμός Συνέδρων Παράταξη  Αριθμός Συνέδρων
ΔΑΚΕ 2 ΚΕΕ 2
ΑΑΚ 2 ΑΑΚ 2
ΚΕΕ 1 ΔΑΚΕ 2
ΠΑΜΕ 1 ΠΑΜΕ 0